Skip to content Skip to navigation menu

Affogato

Feestelijk dessert met koffie


«Affogato» betekent in het Italiaans letterlijk «verdronken», en dat is ook wat je doet in dit receptje: je verdrinkt een bolletje roomijs in de koffie. Deze koffiebereiding met roomijs en hete, straffe espresso is ideaal als dessert. Heel snel en eenvoudig te bereiden, en je kan er zelf jouw touch aan geven om de affogato mooi en origineel te presenteren. Dit is dus het perfecte dessert om een feestelijk diner mee af te sluiten.

Ingrediënten voor 1 Affogato
- 1 kopje verse espresso
- 2 bolletjes vanille-ijs

Hoe maak je Affogato?
- Schep 2 bolletjes vanille-ijs in een decoratief glas of schaaltje
- Overgiet met hete espresso
- Serveer onmiddellijk


Tips voor een heerlijke Affogato
  • Werk dit dessert af met een verkruimeld speculoosje of amandelkoekje.
  • Om de volle, romige smaak van het ijs te counteren, kan je een pittige of donkergebrande koffie gebruiken.

affogato